Kort om VIS projektet

Formål for Vind I Sejlene
Projektet Vind I Sejlene, VIS har til formål og lære unge mennesker i aldersgruppen 12 til 20 år i Gentofte Kommune at sejle. Projektet består af 3 grupper, De Grønne Spejdere, Dyssegårds skolen og Dyssegårds Sogns Ungdomsforening. Alle 3 grupper har været en del af Vind I Sejlene siden projekts start i 1989. Disse 3 grupper ejer i fællesskab Lilli Zingel, en Banner 41 fra 1990 - hjemhørende i Hellerup havn.

Lilli Zingel er i vandet fra april til oktober. I sommerhalvåret sejler båden to gange alle hverdage, om eftermiddagen fra 15 til 18 og om aften fra 18 til 21. Hver weekend er båden på mindre ture og i skolernes sommerferie er båden på ferietur hele perioden.

Dyssegårdsskolen
Dyssegårdsskolen er en folkeskole i Gentofte Kommune. I skoleregi er det elever fra 6. klasse til og med 9. klasse, der kan vælge sejlads som valgfag. Skolen sejler 2 eftermiddage om ugen og typisk en eller to weekender hvert for– og efterår samt 2 ugers sommertur. Timerne på vandet er præget af rigtig god stemning og godt kammeratskab, og der er altid en forfriskning, i form af te og kage.

Dyssegårds Ungdomsforening (DSU)
Dyssegårds Ungdomsforening er en ungdomsforening der hører under Dyssegårdskirken. DSU sejler 3 gange om ugen – mandag eftermiddag og aften, samt torsdag aften. På vores aften sejladser træner vi meget praktisk sejlads både med henblik på Søfartsstyrelsens duelighedsprøve og kapsejlads. Ud over sejladsaktiviteterne har foreningen hver uge aktiviteter for deres medlemmer i vinterhalvåret – alt fra filmaften til gokart.

De Grønne Spejdere i Gentofte.
Sejlergruppen af spejdere er et tilbud til teenagere der søger et supplement til det traditionelle spejder arbejde. Spejderne sejler tirsdag og onsdag aften. Båden deltager ofte som aktivitetsbåd på spejderlejr rundt om i landet.